Onlajn sastanak…zašto da ne?

Prešli ste pedesetu i po prvi put ste na sajtu za upoznavanje? Neprijatno vam je da postavite svoju fotografiju, nikako da odaberete odgovarajuću. Iznova se vraćate na opis profila, skraćujete i dodajete podatke naizmenično. A sada još da odaberete simpatičnu damu sa kojom ćete započeti razgovor! Sigurno se pitate o čemu ćete razgovarati sa nekim novim i kako uopšte da započnete razgovor. Evo pet jednostavnih saveta kako da pokrenete razgovor i ubrzate put ka sastanku.

1. Budite ponosni i podelite svoje strasti

Nema ničeg privlačnijeg od osobe sa hobijem koji obožava. To strastveno interesovanje odražava se u vašim očima i čini vas zanimljivim sagovornikom. Možda volite da planinarite i uživate u lepotama planinskih predela, ili uživate u pripremi kulinarskih specijaliteta, a možda ste hedonista koji uživa u putovanjima, dobrom siru i vinima. Svi imamo neke strasti, i ako budete otvoreni u vezi sa njima, možda ćete upoznati nekog ko će rado preskočiti ogradu i pridružiti vam se na putovanjima.

2. Savet za prvi onlajn sastanak: Izbegavajte razgovore o problemima

Prvi sastanak nije pravo vreme za duboke razgovore o životnim problemima ili nedaćama.  Nemojte u sagovorniku videti rame za plakanje. Iako je u redu podeliti neka životna iskustva, treba izbegavati suviše negativne teme. Do svoje pedesete godine sigurno ste naučili nekoliko životnih lekcija i verovatno se nekoliko puta spotakli. Ne morate lagati ili izbegavati pitanje ako se postavi, ali na prvom sastanku se potrudite da se zadržite na pozitivnim i interesantnim temama. Pokušajte da zadržite razgovor na pozitivnim i interesantnim temama.

3. Oslobodite se i sanjarite

Verovali ili ne, većina ljudi voli da priča o sebi, svojim snovima i ambicijama. Podelite svoje planove i nade za buduće poduhvate i iznenadićete se kako se razgovor može pretvoriti u zajedničko planiranje. Možda imate slične ciljeve – baš oboje želite da osvojite isti vrh ili da otvorite fast food restoran na ćošku. Možda jednostavno oboje želite da posetite najnoviju izložbu u galeriji. Ne bojte se da podelite svoje snove, jer ćete možda otkriti da delite iste.

4. Važno za prvi onlajn sastanak: Odaberite interesantno mesto za prvi dejt

Mnogo je sjajnih mesta za prvi sastanak, zavisno o tome gde živite. Ako ste u gradu, predložite posetu galeriji ili izložbi. Nikada vam neće ponestati tema za razgovor kada ste suočeni sa izvanrednom umetnošću ili fascinantnom lekcijom iz istorije. Ili ako umetnost nije vaša sfera interesovanja  onda odaberite mesto kraj reke jer vas prirodna lepota može inspirisati i opustiti da lekše probijete led. Ako vaša oblast nije puna kulturnih zanimacija, uvek postoji prirodna lepota koja može inspirisati.

5. Zatražite pomoć oko nečega

Svi vole da se osećaju korisnim. Ako se upoznajete preko dejting sajta, zamolite sagovornika za pomoć ili savet u vezi sa nečim. Na primer, da li zna gde možete da pronađete dobru zidnu dekoraciju ili koju boju da odaberete za farbanje predsoblja. Slušajte pažljivo predloge sagovornice i komentarišite ih. Učinite da se vaša sagovornica oseća važnom, kao deo nečega u vašem životu. Time ćete stvoriti veći osećaj povezanosti što će vam pomoći da brže razvijete bliži odnos.

Bez obzira na godine, prvi sastanak na slepo može biti prijatan i uspešan ako se pristupi sa otvorenošću, pozitivnim stavom i interesovanjem za sagovornika. Deljenje strasti, izbegavanje negativnih tema, razgovor o snovima i ambicijama, izbor zanimljivog mesta za sastanak i traženje pomoći od sagovornika su koraci ka uspešnom prvom sastanku. Važno je biti autentičan i iskren, jer će to pomoći u stvaranju dubljeg povezivanja sa potencijalnim partnerom. Sa pravim pristupom, prvi sastanak na slepo može biti prilika za novo poznanstvo i potencijalno ispunjavajuću vezu, bez obzira na godine.