Seksualni život muškarca i promene

Kada je reč o starijim muškarcima, seksualni život može doživeti promene koje nisu samo vezane za erektilnu disfunkciju.

Sa godinama, seks postaje dublje emocionalno iskustvo za mnoge muškarce. Nema žurbe, nema pritiska da budete kao u svojim dvadesetim godinama. Osećate se slobodnije da istražujete i upuštate se u intimne trenutke sa partnerkom, gradeći dublju povezanost i emocionalnu bliskost. Mnogi muškarci takođe razvijaju veću pažnju prema zadovoljstvu svojih partnerki, pridajući veću važnost uzajamnom zadovoljstvu i intimnom razumevanju.

U narednim godinama, možete očekivati da će se vaš seksualni život i dalje razvijati. Otkrivanje novih aspekata intimnosti i zadovoljstva može biti izazovno, ali i nagrađujuće iskustvo koje će vas još više zbližiti sa vašom partnerkom i ojačati vaš odnos.

U nastavku vam skrećemo pažnju na pojedine promene koje će se dogoditi bez da ih očekujete.

Erektilna disfunkcija: Strahovi i stvarnost

Da li vas brine erekcija? Da li se sećate javnih mesta, plaža, bioskopa, kada ste se plašili da dobijete erekciju tokom poljupca sa novom devojkom, a da vas drugi ne vide ili da ona pogrešno protumači vašu reakciju? A sada vas brine što je ne dobijate kad vam je potrebna! Iako se erektilna disfunkcija najčešće povezuje sa muškarcima u starijem dobu, istraživanja pokazuju da trajnu erektilnu disfunkciju ima samo 4% muškaraca u svojim 50-tim godinama i 17% šezdesetogodišnjaka. Smatra se da su glavni uzroci erektilne disfunkcije fizičke prirode, tačnije nesposobnost tela da efikasno pumpa krv po telu, što dovodi do opuštenosti penisa. Na primer, ako vam je dijagnostikovana bolest srca ili visok krvni pritisak, rizik je veći.

Promena prioriteta: Seksualna želja kroz generacije

Ako ste kao mladić danonoćno razmišljali o seksu, sada vam povremeno padne na pamet kako ne razmišljate o seksu svakog trenutka. I to je sasvim normalno jer su vam se prioriteti u životu promenili. Dobili ste decu, brinete o njihovom školovanju, uživate u egzotičnim putovanjima sa partnerkom, pronašli ste hobi kojem ste se potpuno predali… To ne znači da vam je seks postao nevažan, već da ste počeli da uživate i posvećujete se drugim, novim aktivnostima koje vam pričinjavaju zadovoljstvo i čine vas srećnim.

San, umor i seks: Povezanost koju niste očekivali

Želju za seksom može smanjiti i neredovan i isprekidan san. I to je glavni razlog zašto sa godinama ležete sve ranije, a ne samo zbog starenja. Umor prouzrokovan lošim snom može negativno uticati na vaš seksualni život.

Seksualni život posle 60-te: Tajna većeg seksualnog zadovoljstva

Da li vam je poznato da istraživanja pokazuju da stariji parovi prijavljuju veće seksualno zadovoljstvo od mlađih? Niko vam nije rekao da ćete više uživati u seksu kada odete u penziju. Ali tako je! Ne verujete!? Sigurno ste primetili koliko ste opušteniji sa svojom partnerkom, koliko ste manje opterećeni svojim telom i njegovim funkcijama, kako vam je mnogo jednostavnije da izrazite svoje emocije i stavite joj do znanja koje stvari volite, imate više samopouzdanja, a to je ključno za potpuno prepuštanje i uživanje u seksu.

U svakom slučaju, važno je zapamtiti da seksualni život ne završava sa godinama. Naprotiv, on se može razvijati i postajati dublji i ispunjavajući sa starijim godinama. Ključ je otvorenost, komunikacija sa partnerkom i prilagođavanje promenama koje dolaze sa starenjem. Seks može i treba da bude deo zdravog i srećnog starijeg života.

Seksualni život i Afrička šljiva

Naravno, svaki muškarac je jedinstven. Neki se i dalje suočavaju sa izazovima erektilne funkcije, ali postoje različiti prirodni suplementi, terapije i pristupi koji mogu pomoći u prevazilaženju ovih problema. Konsultacija sa lekarom može biti korisna kako biste razgovarali o opcijama i pronašli najbolje rešenje za vaše individualne potrebe.

Za one koji osećaju povremene smetnje u erekciji, a samim tim i problem sa prostatom i promene u raspoloženju, Afrička šljiva FORTE pomaže da se smanji uvećana prostata i na taj način ublaži niz problema sa mokrenjem. Ove tegobe nameću ozbiljnu prepreku za uživanje u seksu i svaka supstanca koja nudi olakšanje od takvih tegoba indirektno deluje kao afrodizijak. Sa dodatkom SAM-ea dodatno podiže vaš libido i raspoloženje.