POMAŽE U POSTIZANJU i ODRŽAVANJU EREKCIJE

Afrička šljiva doprinosi postizanju i održavanju erekcije kod muškaraca, i pomaže da se poboljša potencija. Ovo može biti zbog prisustva aktivnih sastojaka poput terpena, n-dokozanola i beta-sitosterolau ekstraktu kore drveta Afričke šljive.

UBLAŽAVA EREKTILNE SMETNJE I DISFUNKCIJE

Ekstrakt Afričke Šljive pomaže da se smanji uvećana prostata i na taj način ublaži niz problema sa mokrenjem. Ove tegobe nameću ozbiljnu prepreku za uživanje u  seksu i svaka supstanca koja nudi olakšanje od takvih tegoba indirektno deluje kao afrodizijak.

AFRIČKA ŠLJIVA I POTENCIJA

Od nastanka ljudske civilizacije, pa do danas postoje određene supstance koje su poznate po tome da povećavaju seksualnu želju i poboljšavaju kvalitet seksualnog iskustva. Vekovima se Afrička Šljiva koristila kao afrodizijak među plemenima u Južnoj Africi. Tek je sa dolaskom kolonijalizma i otkrivanja tradicionalnih lekovitih biljaka Afrička Šljiva počela da se koristi u Evropi.

 

Najvažnija upotreba Afričke Šljive među muškarcima je u tretmanu benigne hiperplazije prostate (uvećane prostate). Uvećana prostata otežava mokrenje kod muškaraca i izaziva druge neprijatne simptome (ovime je ugrožena i potencija). U konvencionalnoj medicini, za lečenje uvećane prostate primenjuju se ili operacija ili lekovi. U prvom slučaju, deo uvećane prostate se uklanja pa se na taj način obnavlja normalan protok urina. Međutim, to takođe podrazumeva uklanjanje pojedinih nerava koji prolaze kroz prostatu, a koji imaju ulogu u seksualnoj stimulaciji. Lekovi za smanjenje uvećane prostate mogu takođe u određenim slučajevima imati neželjene efekte kao što su erektilna ili seksualna disfunkcija.

 

S druge strane, biljni dodaci poput Afričke Šljive mogu se pokazati jednako korisni u smanjenju tegoba koje prate uvećanu prostatu, a bez neželjenih efekata na muški libido.

Ukoliko imate dodatnih pitanje ili želite da poručite putem telefona budite slobodni da nas kontaktirate svakog radnog dana izmedju 09:00h – 18:00h.

Da li uvećanje prostate izaziva impotenciju?

Studija sprovedena u Americi i šest evropskih zemalja na oko 14.000 muškaraca uzrasta od 50 do 80 godina pokazala je jaku vezu između benigne hiperplazije prostate i urinarnih problema ili erektilne disfunkcije. 50% svih ispitanika su prijavili otežanu seksualnu funkciju, a 10% njih potpunu impotenciju.