Još pre mnogo godina Šekspir je isticao da postoji sedam doba u životu čoveka. A koje je zlatno doba? To je svakako individualna stvar.

Ali takođe možemo reći da muškarac ima sedam ljubavnih doba, obeleženih postepenim opadanjem aktivnosti tokom godina. Tu reč “postepeno” ipak ćemo naglasiti… Pad muških hormona tokom nekoliko decenija je zaista veoma spor.

Dakle, pogledajmo kako se muška potencija odvija tokom ovih sedam ljubavnih doba. Budućnost je, dragi muškarci, ipak možda svetlija nego što mislite!

 

SEDAM LJUBAVNIH DOBA KOD MUŠKARACA SU:

 

1. Da li su tinejdžerske godine (do 20) zlatno doba?

Zlatno doba tinejdžera

Muškarci sa 20 godina i manje, obično su puni muških hormona. Istraživanja su pokazala da u proseku imaju oko tri orgazma nedeljno – ali u nekim slučajevima mnogo, mnogo više. Njihova potencija je na vrhuncu i u ovim godinama kreće njihova prava ljubavna aktivnost.

 

2. Dvadesete

Zlatno doba dvadesete

Muškarci u dvadesetim godinama imaju nešto samo manje muških hormona nego u tinejdžerskom dobu. Prema istraživanjima, verovatno će imati oko tri orgazma nedeljno – iako na to mogu uticati faktori kao što je da li je u stalnoj vezi ili ne. Generalno, prosečan muškarac u dvadesetim je generalno manje eksplozivno aktivan nego ranije, i može odgoditi orgazam prilično vremena. Erekcija i ljubavni odnosi u dvadesetim godinama obično traju dosta duže, nego što je to bio slučaj u tinejdžerskim danima.

 

3. Tridesete

Zltno doba tridesete

Sledeća decenija donosi još jedan mali pad u nivou muških hormona. Prema podacima klinike Mayo u SAD-u, od 30 godina pa na dalje, nivo muških hormona opada za oko 1 posto % godišnje. Prosečan čovek u tridesetim godinama verovatno će imati ispod tri orgazma nedeljno. I obično ima mnogo bolju kontrolu nad sobom i u seksualnim odnosima, što je često stvar i stečenog iskustva.

 

4. Možda su četrdesete zlatno doba muškarca…

Zlatno doba četrdesete

U ovom dobu pojedini broj muškaraca već počinje da razmišlja o sredstvima za poboljšanje potencije i erekcije, dok većina nastavlja sa uobičajenim seksualnim aktivnostima, ali dozirano. Većina muškaraca u ovoj starosnoj grupi još uvek doživljava oko dva orgazma nedeljno, bez ikakvih problema. Mnogi od njih se izuzetno dobro kontrolišu u krevetu, i kao rezultat toga, oni su bolji ljubavnici nego što su ikada bili.

 

5. Pedesete

zlatno-doba-pedesete

Prosečan “rezultat” za muškarce u svojim pedesetim godinama je 1,75 vrhunaca nedeljno, znači do dva odnosa nedeljno. Samo oko 7 % muškaraca je impotentno u ovoj fazi i većina je u stanju da zadovolji svoje partnerke.

 

6. Šezdesete

Zlatno doba šezdesete

U ovoj starijoj grupi, mnogo zavisi od toga da li muškarac i dalje medicinski zdrav. Većina procena kaže da je u ovom dobu jedan ljubavni odnos sedmično dobar rezultat, ali neke osobe jednostavno odluče da se potpuno odreknu ljubavnih odnosa. Negde oko 20% muškaraca u ovom uzrastu ima impotenciju. Sa druge strane, neki aktivniji i potentniji muškarci i u ovim godinama imaju ljubavni odnos dva puta dnevno, ili povremeno i više.

 

7. Da li su sedamdesete zlatno doba?

Teško je naći pouzdane podatke za ovu grupu ljudi. Sve veći broj muškaraca u ovim godinama ima loše zdravlje, što često smanjuje njihov ljubavni učinak. Ali oko 70 % sedamdesetogodišnjih muškaraca je i dalje potentno, bez dodatne pomoći sredstava za potenciju. U praksi, najstariji ljubavno aktivni muški pacijenti su još uvek imali redovan odnos sa svojom suprugom i u 85. godini, zahvaljujući kombinaciji prirodnih sredstava za potenciju i uzajamnoj podršci partnerke.

Očuvanje potencije kod muškaraca je osnova kvaliteta i užitka života, za svakog seksualno aktivnog čoveka. Stvari ipak nisu loše kao što bi na prvi pogled izgledale, i uz fizičku aktivnost, prirodne preparate za poboljšanje erektilne funkcije, moguće je imati kvalitetan ljubavni život kroz sva doba, jer je to nešto što nam napredak medicine i produženje životnog veka danas omogućava.

Dragi muškarci, uživajte u svakom dobu na svoj način, jer svako doba je zlatno doba!