Golovi padaju, Afrička šljiva ne pada!

 

Slobodan udarac….Kolarov….i lopta ide u goooooolllllllllll…..GOOOOOLLLLL!!!!! Posle osam godina reprezentacije Srbije postiže gol na svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji!

Verujemo da nema navijača i obožavatelja reprezentacije Srbije koji u nedelju nisu doživeli i proslavili ovaj uzbudljiv i ekstatičan trenutak sreće i ponosa, kada je naša fudbalska reprezentacija poentirala, i na kraju pobedila u prvoj utakmici na svetskom prvenstvu. Na pravi način smo se zagrejali za dalji nastavak prvenstva, i svi sa nestrpljenjem očekujemo sledeću utakmicu.

Fudbal je oduvek bio najrasprostranjeniji sport na planeti, ali sada više nego ikada ranije je zaista svetska igra broj jedan. Postavlja se pitanje-šta je, u stvari, magični sastojak koji čini fudbal najvažnijom sporednom stvari na svetu? Da li je samo takmičenje i planetarna popularnost ovog sporta ono zbog čega zatreperimo i dok traju utakmice nacionalnog tima sve staje i samo taj trenutak postoji?

Od samog nastanka ove igre pa do današnjih dana, fudbal zauzima posebno i možemo reći primarno mesto u odnosu na sve druge sportove. Iako je fudbal deklarisan pretežno kao muški sport, sve je više žena koje ga prate- što zbog uzbuđenja koje izaziva, što zbog seksipilnih fudbalera koji su odavno postali najpoželjniji trofeji koje bi milioni žena rado videle u svojoj kolekciji, dok samo malobrojne dobiju tu priliku.

Fudbalska igra živi tokom cele godine, i predstavlja modernu bajku. Mnogo je zemalja i terena koje igrači prođu kao heroji ili negativci, u potrazi za slavom i svojim trenutkom večnosti. Ti retki trenuci potpune ekstaze i zadovoljstva guraju napred i igrače i navijače. Sve je uključeno u cilj- dati gol: kreativnost, sreća, moć, prevara, timski rad i individualna veština.

Fudbal je stvoren da zadovolji čovekove iskonske potrebe za kretanjem i takmičenjem. Milioni ljudi širom sveta se identifikuju sa određenim klubom, igračem, stilom igre, i ta strast ih vodi da lakše prebrode mnoge teške trenutke i ostvare se u različitim aspektima svog života. Zato možemo reći da fudbal ima višestruku vrednost. Ali i višestruke kontraste. Utakmice se igraju i na improvizovanim terenima u siromašnim sredinama, kao i na pravim savremenim fudbalskim hramovima. Samo je žar kojim se igra i prati fudbal nepromenjen.

Naročito na velikim takmičenjima kakvo je svetsko prvenstvo, fudbalsku igru odlikuje neobjašnjiv magnetizam i uzbuđenje. Neizvesnost i napetost kako će se utakmica završiti, veliki ulozi, fudbalske opklade, potencijal igrača koji tek treba da se ostvari, ulazak u ligu, osvajanje prvog mesta, turnira, evropskog ili svetskog prvenstva…svi ovi motivi nekada deluju i kao jak afrodizijak.

Činjenica je da se muškarci osećaju potentnije i uzbuđenije dok traje utakmica, a naročito nakon pobede tima za koji navijaju. Tada sve pršti od testosterona i tada su muškarci najspremniji i za drugu vrstu akcije sa svojim izabranicama. Topla preporuka za sve dame da iskoriste ovaj podatak, umesto što se učestalo nerviraju što im jači pol za vreme ovih prvenstava ne poklanja punu pažnju.  

Afrička šljiva je uvek uz svoj tim! Navijamo za Srbiju, i potentnost i uzbuđenje koje nam fudbalska magija donosi! Ideemooooooooo!!!!