Erektilna disfunkcija i problemi u seksu

Često se pitate da li je bez erekcije moguće da doživite seksualno zadovoljstvo. Verovali ili ne, moguće je! Kako?

Većina muškaraca misli da je došao kraj njihovom seksualnom životu onog momenta kada se prvi put javi problem sa erekcijom, bilo da je u pitanju postizanje erekcije ili nemogućnost njenog održanja. Delimično, to je tačno u smislu da će seksualni život da se promeni i da dobije jednu drugačiju dimenziju ukoliko se suočavate sa erektilnom disfunkcijom. Ipak, bez obzira na erekciju, seksualno iskustvo i dalje može biti interesantno i ispunjavajuće.

Bitno je da promenite pristup

Činjenica je da seksualni život ne zahteva nužno čvrstu erekciju. Dobro ste čuli! Aha, ne verujete! Stavite se onda u kožu jedne žene… Istraživanja pokazuju da samo 25% žena doživljava orgazam tokom penetracije, ali mnogo veći procenat uživa u seksu jer im orgazam nije presudan.

Vaša erektilna disfunkcija može biti trajna ili privremena u zavisnosti od uzroka. Bez obzira na penetraciju, održavanje intimnog odnosa može biti korisno za vaše seksualno zdravlje i emocionalno blagostanje.

Razmenjujte nežnosti

Razmenjivanje nežnosti, samo dodirivanje, maženje, kao i orgazam, može izazvati oslobađanje hormona zadovoljstva, i hormona povezanosti – oksitocina. Potrudite se da se što češće dodirujte golim telima, jer i samo ležanje jedno pored drugog može izazvati duboke emocije i lučenje hormona kao tokom intimnog odnosa. Osećaj senzualnog zadovoljstva ne mora nužno da izazove orgazam. I ovo je odličan način fizičkog povezivanja kada penetracija nije moguća.

Erektilna disfunkcija i razgovor sa partnerkom

Komunikacija je jako važna u bilo kom odnosu a naročito kada penetracija nije moguća. Razgovarajte sa svojom partnerkom jer će vas tako proći osećaj krivice. Recite joj kako se osećate i kroz kakav period prolazite jer, ne samo da se vi osećate lose već se i vasa partnerka oseća neprivlačno i neželjeno. Pronađite druge načine da uživate jedno u drugom. Jedna od opcija je i oralni seks.

Erektiflna disfunkcija čini da upotrebite sve svoje alate

Prsti, jezik, usta, sve su to alati koje posedujete i koji mogu da zamene glavnu alatku kako biste pružili zadovoljstvo jedno drugom. Potrebno je da pokažete partnerki da i dalje uživate u njenim dodirima bez obzira što ne možete da postignete potpunu erekciju. Uživajte u zajedničkoj masaži, tuširanju ili toploj kupki, ili uvedite seksualne igračke, kao što su vibratori ili lični masažeri, za eksperimentisanje i dodatni užitak.

Nikako ne ulazite u začarani krug

Nije uopšte jednostavno da prihvatite problem sa erektilnom disfunkcijom bez obzira da li je ona trajna ili privremena. Ali pokušajte da ne uđete u začarani krug i da zbog svog problema izbegavate seksualne odnose iz straha da se problem ponoviti. Izbegavanje intimnih odnosa je zapravo najgora stvar koju možete da učinite. Da se razumemo, ništa ne treba raditi na silu! Redovno seksualno uzbuđivanje može poboljšati protok krvi do penisa, čime će postizanje erekcije postati lakše i jače. Ako, iz bilo kog razloga, seks nije opcija, uzmite stvar u svoje ruke. Što se tiče poboljšanja protoka krvi, nije važno da li vas uzbuđuje vaš partner ili neki drugi stimulus – važno je samo da se osećate uzbuđeno!

Erektilna disfunkcija: Ublažite erektilne smetnje prirodnim putem

Ekstrakt Afričke Šljive pomaže da se smanji uvećana prostata i na taj način ublaži niz problema sa mokrenjem. Ove tegobe nameću ozbiljnu prepreku za uživanje u  seksu i svaka supstanca koja nudi olakšanje od takvih tegoba indirektno deluje kao afrodizijak.