Muškarci i jesenje – zimska vatra…

Ako primetite da temperatura u vašoj spavaćoj sobi konstantno raste dok se temperatura napolju snižava sve više i više, niste sami. Prema rezultatima najnovijih istraživanja, muškarci više žele seks zimi!  Odnosno, seksualna želja i uzbuđenje kod pripadnika jačeg pola su za vreme hladnijih meseci na vrhuncu. Pitate se kako? Objašnjenje stiže odmah.

Naučnici su otkrili putem jedne studije 2013. godine u Velikoj Britaniji, objavljene na blogu „The Psychology of Human Sexuality„, da su muškarci bili više uzbuđeni posmatranjem slika žena tokom hladnih meseci, nego  tokom leta. Studija je pratila 114 muškaraca tokom cele godine, i intenzitet kojim su ih privlačile žene, tj. njihove fotografije. Od svakog od njih je zatraženo da procene atraktivnost nekoliko žena svaka tri meseca, tokom jedne iste godine. Jednom u tri meseca, svaki muškarac je trebao da oceni dva seta fotografija. Jedan set je pokazvao samo žensko lice, a drugi pokazivao njihova tela – manje ili više obnažena.

 

Jače seksualno uzbuđenje

Istraživači su otkrili da se muška privlačnost prema ženskim licima tokom godine nije menjala.
Međutim, privlačnost prema ženskim telima jeste. Oni su prijavili znatno povećan nivo seksualnog uzbuđenja tokom posmatranja datih slika u decembru, januaru i februaru – zimskim mesecima, nego što je to bio slučaj tokom letnjih meseci- junu, julu i avgustu.

Štaviše, muškarci koji su bili u dugim vezama, prijavili su slične fluktuacije u jačini intenziteta kojim su ih privlačile njihove partnerke. Konkretno, muškarci su mislili da njihove partnerke izgledaju više seksi zimi nego leti.

Muškarci imaju jači libido zimi

Rezultati ovog istraživanja su objavljeni i na blogu, “The Psychology of Human Sexuality”, koji se bavi ispitivanjem seksualnog ponašanja. Ovi rezultati su podržani i jednim kasnijim istraživanjem koje je utvrdilo da ljudi češće imaju seksualne odnose tokom decembra u poređenju sa ostalim mesecima u godini. Jedini od razloga koji ide u korist leta je taj što se seksualno uzbuđenje definiše kao “vrelije”, dok je zimi je dovoljan i minimilan podsticaj da bi se muškarac uzbudio. Zimi se koža retko vidi, pa postaje sve primamljivija i izaziva uzbuđenje i pri samo minimalnom otkrivanju.

Leti, kada smo svi na plažama i u bikiniju, potreban je veći podsticaj da se muškarci uzbude. Postoje brojna moguća objašnjenja da se libido kod muškaraca povećava tokom hladnijeg vremena, uključujući i to da ima manje ometajućih faktora. Činjenica da se ocene lica ne menjaju tokom cele godine podržava ovu teoriju.

Druga teorija koja objašnjava ovu činjenicu je da nivoi hormona muškaraca fluktuiraju sezonski. To znači se oni jednostavno  lakše uzbuđuju kada je vreme hladno.

Psiholozi sa univerziteta Harvard, koji su se bavili analizama rezultata ovih istraživanja, su istakli da nam ona daju dobar razlog da sumnjamo da vreme nije jedina stvar koja se menja sa godišnjim dobima.

 

Zima je odlična za naš seksualni život

U jednoj odvojenoj studiji u Velikoj Britaniji koju je sprovela komapnija Lovehoney koja se bavi proizvodnjom seksualnih igračaka, utvrđeno je da je decembar najplodniji mesec u godini. Tokom njega je začeto ubedljivo najviše beba u poređenju sa svim drugim mesecima u godini. Smatra se da parovi imaju više seksa zimi, jednostavno zato što zimi ima manje zabave nego u letnjim mesecima. Naučnici sugerišu da hladan vazduh takođe poboljšava kvalitet spermatozoida – objašnjavajući višu stopu rađanja i znatno više beba začetih tokom zimskih meseci.

Konačno smo našli razlog da volimo zimu – odlična je za naš seksualni život! Decembar sada zvanično predstavlja najplodniji i najprofitabilniji mesec. Svi znamo da će vreme biti loše u naredna tri, četiri meseca, pa smo onda više zainteresovani za maženje ispod toplog ćebeta, gledanje romantičnih filmova uz šolju toplog čaja, dodire i zagrljaje.

Istraživanja su takođe pokazala da muškarci dostižu vrhunac svoje potencije tokom zime.  Uz to ide i spremnost da isprobaju mnoge fantazije koje nikada nisu pre.  Dakle, posle svih ovih činjenica, šta čekate? Napred u zimsku akciju! Dodatnu temperaturu i strast može podići i vaš verni prijatelj- prirodan preparat Afrička šljiva!

Afrička šljiva poboljšava potenciju, seksualnu želju, postizanje i održavanje erekcije. Takođe i rešava probleme sa prostatom i mokrenjem.

Neka vam ova zima bude vrela uz Afričku šljivu!